Book Club

Snel in de trein nog even een paar bladzijden van het boek “The Help” van Kathryn Stockett lezen… morgen weer Book Club en ik moet nog wel effe.

the-help.jpg

Het is een prachtig boek!! In het Nederlands heet het boek “Een Keukenmeidenroman” wat echt afbreuk doet aan de inhoud. Met die titel verwacht je bijna een boeketreeksachtige chick lit. Maar niets is minder waar! Ik heb al huilend in de trein gezeten bij de verhalen over de ‘zwarte’ dienstmeiden die de kinderen van hun ‘witte’ bazinnen opvoeden met zoveel liefde om dan vervolgens diezelfde kinderen als ze groot en volwassen zijn weer te dienen.

Het speelt zich af in de jaren 60 in het zuiden van Amerika. Je voelt de drukkende hitte en de oplopende spanning van de pagina’s afkomen.

Snel doorlezen zodat het morgenavond uit is… maar dat komt wel goed, het is moeilijk neer te leggen.


Leave a Reply