Margarita shopt in Marrakech

Ik heb me echt in moeten houden om niet heel de Souk leeg te kopen.

marrakech-1.jpg

marrakech-2.jpg

marrakech-3.jpg

 

Deze foto’s zijn gemaakt in het Ensemble Artisanal in Marrakech. De enige “winkel” met vaste prijzen. Je hoeft hier dus niet te onderhandelen wat ik persoonlijk wel fijn vindt. De tip die wij gekregen hebben van de hoteleigenaar is om hier heen te gaan voor een bezoek aan de Souk. Dan weet je een beetje wat iets waard is. De winkeliers in de Souk proberen het meeste uit je te halen. Zo vroeg een meneer omgerekend 70 euro voor twee zakjes kruiden. Deze heb ik later in een supermarkt voor 40 cent gekocht…

Foto’s van binnen in de Souk heb ik niet omdat dit door de Marrokanen niet op prijs wordt gesteld. Wij zien mooie plaatjes maar zij schamen zich voor hun armoede. Dus ben je op bezoek in Marroko vraag dan altijd aan de mensen of je een foto mag maken.

Leave a Reply