Klein geluk

Afgelopen week was een drukke studieweek met veel deadlines. Vandaar dat het op mijn blog ook wat rustiger was.
Hier het resultaat van een kwartaal hard werken.

 

De opdracht voor mijn vak beeldproject was het vertalen van een verhaal naar een beeld. We kregen keuze uit drie verhalen uit het boek Onzichtbare Steden van Italo Calvino. Ik koos voor het verhaal van de stad Raissa. Een trieste stad waar de mensen ongelukkig zijn. Maar ook in deze stad zijn er kleine momenten van geluk. Ik heb het verhaal vertaald naar het Nederland waarin wij nu wonen, een wereld van politieke onrust en economische crisis. In deze donkere tijden worden de kleine contactmomenten belangrijker. Een kopje koffie met moeder, zus of vriendin, een bloemetje voor de buurvrouw, de hond uitlaten en in het park leuke mensen tegenkomen en samen een borrel drinken.

 

Het resultaat is drie beelden, “Klein Geluk”, “Piepklein Geluk” en “Guilty Plessures”. De laatste is een ode aan retail therapy, af en toe wordt ik gewoon heel gelukkig van een nieuw paar laarzen of een mooie tas.

KLEIN GELUK

klein-geluk-1.jpg

klein-geluk-2.jpg

klein-geluk-3.jpg

 PIEP KLEIN GELUK

piep-klein-geluk-1.jpg

piep-klein-geluk-2.jpg

GUILTY PLESSURES

guilty-plessures-1.jpg

guilty-plessures-2.jpg

 

 

 

Leave a Reply